Wie is Sip Hofstede

Sip Hofstede

Biografie

Sip Hofstede is geboren op 21 juli 1948 in hartje Groningen aan de voet van de Der Aa-Kerk. Sip heeft een achtergrond in de grafische vormgeving, reclame en interieur- en exterieurontwerp. Op jonge leeftijd leerde hij kijken vanuit perspectief, getraind door zijn leraren Matthijs Steendam en Ruurd Elzer. In zijn schilderijen wordt Sip geïnspireerd door impressionisten als Breitner en door De Ploeg schilders, met name Marten Klompien en Jan Altink. Kenmerkend voor het werk van Sip is de balans tussen licht en donker, de creatie van harmonie met als finishing touch het aanbrengen van één krachtige kleur. Alles wat hij maakt is handwerk, of het nu gaat om een interieurschets, bouwkundige tekening of een orgelfrontontwerp, het betreft minutieus vakwerk. De manier waarop zijn werk tot stand komt is divers en begint schetsend of bij het maken van een foto, altijd gevolgd door een uitwerking van het perspectief, sonoor van opzet. Sip maakt veel gebruik van acrylverf en met zijn architectonisch oog werkt hij met inkt en pen door in zijn schilderijen. Het atelier van Sip was te vinden in Baflo en was onderdeel van het zelf ontworpen woonhuis, waar hij een lange tijd met zijn vrouw heeft gewoond. Sinds eind november 2018 is het nieuwe adres van galerie, atelier en workshops te vinden in Glimmen op de Rijksstraatweg.

Sip Hofstede 2015

Als zelfstandig ondernemer maakt Sip interieurontwerpen voor particulieren en bedrijven. Dit doet hij vanuit zijn ontwerpburo Studio SIGE. Hij ontwerpt tevens kantoorpanden, woonhuizen en is betrokken bij een project voor duurzame woningbouw. Het verhaal achter een ontwerp, dat is waar Sip zijn werk op baseert. Mensen moeten zich thuis voelen in hun omgeving, zich ermee kunnen identificeren. Naast een doordachte compositie en zorgvuldig gekozen kleuren, moet het gevoel bij een schilderij of ontwerp kloppen, is de filosofie van Sip. Sip zijn werk is nationaal en internationaal bekend. Zo is hij benaderd door omroep Max voor het televisieprogramma Sterren op het Doek, waarin hij Joost Prinsen portretteerde. Optredens in regionale (dag)bladen en televisie komen regelmatig voor. Internationaal werkt Sip als ontwerper voor hotels in Azië, Kazachstan, Tsjechië en Turkije.

De man Sip Hofstede

Kunstenaar, creatieveling, musicus, tekenaar, minutieus vakman, bij tijden verstrooid en echtgenoot van zijn muze, mijn moeder: Geerke.
Balans is het toverwoord voor Sip. Je ziet het in zijn werk in de tegenstelling tussen licht en donker, altijd in evenwicht. Het blijkt uit zijn interieurontwerpen: kleur, vorm, rust en nooit te veel. Het zit in zijn manier van zijn: leven uit het hart maar met gezond verstand. Geen gedoe, maar harmonie creëren, dat is zijn kracht. Die ervaar je als hij musiceert, converseert, tekent of schildert. Als het Sip lukt om die harmonie via zijn werk aan u over te brengen, is hij dankbaar en een gelukkig mens. Neem de tijd om te ervaren, om goed te kijken naar zijn werk, naar het leven om u heen en geniet.

Daphne Ritzema

error: Bij al het werk van Sip Hofstede is copyright van toepassing. De content op deze website is daarom beschermd. Kopieren van de content op deze website is strafbaar!