TV Uitzendingen

De Herberg van Ede

Terug in de tijd, adem de sfeer van het Hogeland met Ede Staal. Terug in de tijd, adem de sfeer van het Hogeland met Ede Staal. De herberg (anno 1760) is een Ode aan Ede Staal: zanger, tekst schrijver met Groninger roots prachtig weergegeven door schilderijen van Sip Hofstede.
De eerste finalist van de EBG Pitch is Sigrid Heeres met De Herberg van Ede. Sip heeft samengewerkt met Sigrid aan een project rondom Ede Staal. Beleef de sfeer van het Hogeland d.m.v. de teksten en liedjes van Ede Staal en een serie schilderijen over Ede Staal gemaakt door Sip, nu te zien in de Herberg van Ede.

Wil je Sigrid haar idee zelf zien pitchen? Kom dan woensdag 21 februari naar de EBG Pitch! Aanmelden kan hier: www.economicboardgroningen.nl/ebgpitch


Bron: Economic Board Groningen


Puur Noord – Podium.TV – Aflevering 90: Sip Hofstede, Joep van Ruiten en Marieke Klooster

In deze aflevering praat Annette Timmer met Sip Hofstede over zijn schilderijen van Ede Staal, met Joep van Ruiten over nieuwe boeken en met Marieke Klooster over liedjes van Ede Staal in een nieuw jasje.

Sip Hofstede uit Baflo heeft een achtergrond in de grafische vormgeving, reclame en interieur- en exterieurontwerp. Tevens is hij kunstschilder. Voor het TV-programma ‘Sterren op het doek’ portretteerde hij in 2012 Joost Prinsen. Nu heeft hij zich laten inspireren door de liedjes van Ede Staal. De impressionistische schilderijen zijn vanaf 19 februari t/m 20 maart 2016 te zien en te koop op de expositie ‘Ede Staal, 30 jaar later’ in Huis voor de Kunst in Veendam. Ook is er een boek met dit werk uitgebracht.

Aflevering te bekijken op: http://www.podium.tv/
uitzendingPodiumTV_PuurNoord_WEB
Bron: Podium Group B.V. (Podium.TV)


RTV Noord Sip Hofstede – Zonen Ede Staal op bezoek

Ede Staal leeft voort in de schilderijen van Sip Hofstede. Verslaggever Remco in ’t Hof ging op atelierbezoek, samen met twee zonen van Ede Staal: Jasper en Jelger Presentatie: Frederick Stokker
Deze uitzending was op 8 februari 2016 op RTV Noord bij Noord Vandaag.

Dertig jaar na het overlijden van Ede Staal verschijnen er nog steeds hommages over de gevierde troubadour. Hij leeft voort in nieuwe bewerkingen van zijn muziek of in schilderijen, van bijvoorbeeld de Groninger schilder Sip Hofstede. Hij schilderde een twintigtal doeken die aan het einde van de maand geëxposeerd worden.


Bron: RTV Noord – Noord Vandaag


Sip Hofstede bij RTL4 uitzending Life is Beautiful

Voor het tv-programma Life is Beautiful is de tv-ploeg van RTL4 2 dagen (15 & 16 juli 2015) op locatie in Baflo komen draaien om Sip in beeld te brengen.
De uitzending vond plaats op 27 september op RTL4.
Life is Beautiful is hèt TV-programma voor de moderne Vrouw & Man die belang hechten aan een optimale gezondheid. Geen beperkingen maar optimaal van het mooie leven genieten. Gewoon thuis, onderweg of waar ook ter wereld!


Sip Hofstede aan het werk bij Sterren op het doek

Sip heeft meegedaan aan het het programma ‘Sterren op het Doek’ met Hanneke Groenteman met Joost Prinsen als gast. Deze tv uitzending van Sterren op het Doek is uitgezonden op 16 oktober 2012 om 20.25 uur op ned 2 bij omroep MAX.

Bekijk de uitzending op: De website van NPO – uitzending gemist.


RTV Noord reporteert over expositie Galerie ’t Raadhuis

In Galerie ’t Raadhuis in Eenrum heeft in het weekend van 28 januari t/m 03 april een expositie plaatsgevonden van kunstenaar Sip Hofstede uit Baflo. Het werk van Hofstede is razend populair; al in het eerste weekend van de expositie werden 23 van de 30 schilderijen die er hangen verkocht! Binnen enkele dagen daarop was de hele collectie uitverkocht. De verslaggever kunst en cultuur van RTV Noord, Cunera van Selm ging er kijken.

(RTV Noord is de publieke, regionale omroep voor de provincie Groningen.)

error: Bij al het werk van Sip Hofstede is copyright van toepassing. De content op deze website is daarom beschermd. Kopieren van de content op deze website is strafbaar!